Σοκολατένιο fudge (fat bombs) ή γλάσο για τούρτα! (low-carb & keto)

Αυτό το υπέροχο μείγμα γίνεται πανεύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ποικιλοτρόπως! Ανάλογα με το τι προτιμάτε γίνεται γλάσο για τούρτα, σοκολατάκι τύπου fudge ή άλειμμα για φέτες!!!

Τώρα θα μου πείτε, εντάξει το γλάσο και το άλειμμα, όμως το fudge τι είναι…;! Όπως και στο fudge αμυγδαλοβούτυρου που έχουμε στις συνταγές, είναι ένα μείγμα που δε σκληραίνει εντελώς στο ψυγείο και μόλις το δαγκώσει κανείς λιώνει στο στόμα…! Εντάξει, είναι θεϊκό κατά τη γνώμη μου, και μπορείτε να το κάνετε και με διάφορα βούτυρα καρπών ανάλογα με το γούστο σας.

Προσωπικά το προτιμώ με φουντουκοβούτυρο αλλά και με φυστικοβούτυρο είναι πολύ νόστιμο, αν σας αρέσουν οι γλυκιές παρασκευές με φυστικοβούτυρο, όπως στο γιο μου και στον άντρα μου που λατρεύουν την τούρτα με γλάσο φυστικοβούτυρο πορτοκάλι! Το συγκεκριμένο σα γλάσο, μπορεί να ντύσει μία σοκολατένια τούρτα!!!

Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα και είναι μία ωραία λύση για εσάς που λατρεύετε τη σοκολάτα σαν εμένα, και θέλετε να αποφεύγετε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα πρόσθετα. Φτιάχνετε μερικά, τα έχετε στο ψυγείο και πάντα υπάρχει έτοιμο λαχταρισό γλυκό! Δε χαλάνε ποτέ, χαχαχα! Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και φρούτα αποξηραμένα μέσα ή ξηρούς καρπούς, για να αλλάζετε γεύσεις στα «σοκολατάκια σας». Σας γλάσο θα καλύψει τέλεια μία τούρτα σας ενώ σαν άλειμμα για το πρωινό των παιδιών είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνη για να ξεκινάνε τη μέρα τους με ενέργεια και δύναμη!

Υλικά :

70γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο
130γρ φυστικοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο ή όποιο nut butter προτιμάτε
50γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto

Εκτέλεση :

1.Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 2) ή σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά ανάλογα την κουζίνα. Προσέξτε μην το αφήσετε περισσότερο αφού λιώσει η σοκολάτα γιατί μπορεί να καεί και να χαλάσει. Ανακατεύετε ανά διαστήματα και μόλις δείτε ότι και το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας έχει λιώσει, ανακατέψτε γρήγορα πολύ καλά και μοιράστε σε 6 θήκες για muffin ή σε μικρότερες για περισσότερα σοκολατάκια.

2.Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για να κρυώσουν πιο γρήγορα. Διατηρούνται και στο ψυγείο, όπου θα είναι ελαφρώς πιο μαλακά. Εγώ τα προτιμώ στο ψυγείο γιατί λιώνουν πιο γρήγορα στο στόμα! Yummy! Σαν άλλειμα για το ψωμί μπορείτε να το αφήσετε και εκτός ψυγείου για να αλείφεται πιο εύκολα.

Καλή απόλαυση !

Μαρία Καραμπίνι
Μαρία Καραμπίνι
Food blogger , www.gojimary.gr

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά