Σοκολατάκια όλων των ειδών και χρωμάτων! Λατρεύω τη σοκολάτα, το έχω ξαναγράψει πολλές φορές, αλλά ακόμα περισσότερο λατρεύω το συνδυασμό της με nut butters και ξηρούς καρπούς γενικά. Έτσι, είπα να δοκιμάσω να φτιάξω σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο.

Γενικά το φυστικοβούτυρο εμένα προσωπικά μου αρέσει αλμυρό, επειδή όμως ο άντρας μου το αγαπάει πολύ και στα γλυκά, ειδικά σε συνδυασμό με το πορτοκάλι, είπα να φτιάξω ένα γλυκό και για εκείνον. Εννοείται φυσικά, ότι αντί για φυστιοκοβούτυρο εσείς μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε βούτυρο ξηρού καρπού προτιμάτε, όπως φουντουκοβούτυρο, κασιοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ταχίνι κλπ. Προσωπικά τα αγαπημένα μου είναι με φουντουκοβούτυρο!

Υλικά:

135γρ.   λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
100γρ.  φυστικοβούτυρο
50γρ.   σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
50γρ.   σιρόπι αγάβης ή Sukrin Fiber Syrup (για κέτο)
20γρ.   ψημένα φυστίκια ανάλατα χοντροκομμένα στο μούλτι
1/3κ.γ   σκούρο κακάο

Βήματα:

1. Ανακατέψτε τα 100γρ λιωμένου λαδιού καρύδας με τα 100γρ φυστικοβούτυρο σε ένα μπωλ (αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι σκληρό ζεστάνετε το λίγο μέσα σε ένα μπρίκι μαζί με το φυστικοβούτυρο μέχρι να λιώσει). Μοιράστε το μείγμα σε 45 θήκες για σοκολατάκια (θα γεμίζει περίπου η μισή θήκη). Βάλτε τις θήκες στην κατάψυξη να κρυώσουν, περίπου για 15-20 λεπτά.

2.Ανακατέψτε τα χοντροκομμένα φυστίκια με το κακάο σε ένα μπωλ.

3.Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι τις σταγόνες σοκολάτας, τα 35γρ λάδι καρύδας και την αγάβη ή το sukrin syrup και μοιράστε το στις θήκες πάνω από το προηγούμενο μείγμα. Ρίξτε από πάνω τα φυστίκια με το κακάο και βάλτε πάλι τις θήκες στην κατάψυξη να κρυώσουν τα σοκολατάκια.

4.Ξεφορμάρετε όταν είναι εντελώς κρύα και σκληρά. Διατηρούνται στην κατάψυξη.

 

Ευχαριστούμε πολύ την GojiMary για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας .

 

Μαρία Καραμπίνι
Μαρία Καραμπίνι
Food blogger , www.gojimary.gr

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά