Τα παράσιτα είναι μικροοργανισμοί οι οποίο ζουν πάνω ή μέσα μας (εξωπαράσιτα-ενδοπαράσιτα) και “κλέβουν” θρεπτικά συστατικά που προορίζονται για τα κύτταρά μας (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ) ενώ παράλληλα παράγουν απόβλητα τα οποία μας τοξινώνουν.
Πιο αναλυτικά, μερικά παράσιτα έχουν την ικανότητα να ξεγελούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο τα εκλαμβάνει ως κομμάτι του φυσιολογικού υγιούς ιστού. Μερικά άλλα εγκαθίστανται στα έντερα, το κυκλοφορικό σύστημα, τους πνεύμονες, το ήπαρ και σε πολλά άλλα όργανα.
Επίσης σχηματίζουν κύστες (οι οποίες πολλές φορές φαίνονται ως καρκινικοί όγκοι χωρίς να είναι) και προσβάλλουν τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες και άλλα όργανα.
Τα παράσιτα υποβαθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, επιβαρύνουν τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης του οργανισμού και καταστρέφουν τους ιστούς πιο γρήγορα από ό,τι αυτοί αναπλάθονται με αποτέλεσμα την βαθμιαία υποβάθμιση της κυτταρικής λειτουργίας.
Η πιο αποτελεσματική, ανώδυνη και λιγότερο επεμβατική λύση είναι ο βιοσυντονισμός. Ο βιοσυντονιστής με τη χρήση κατάλληλου μηχανήματος, “βομβαρδίζει” με συχνότητες τα παράσιτα με αποτέλεσμα τη “θραύση” των κυττάρων τους. Βεβαίως θα πρέπει ο οργανισμός να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε το λεμφικό σύστημα και τα απεκκριτικά όργανα να αποβάλλουν τα “θραύσματα” και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω με τις τοξίνες που περιέχουν τα νεκρά παράσιτα.

 

Νικόλαος Δαραδήμος
Νικόλαος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ Σύμβουλος Ευεξίας και Υγείας.

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά