Υλικά:

250 γραμμάρια αλεύρι φαγόπουρου.
2 κουταλάκια γλυκού baking powder βιολογικό .
4 αβγά ( αν είστε vegan αντικαταστήστε τα αβγά με 3 κουτ. σούπας λιναρόσπορο μουλιασμένο σε λίγο νερό)
1 γιαούρτι κεσεδάκι πρόβειο η κατσικίσιο. ( αν είστε vegan μπορείτε να παραλείψετε το γιαούρτι)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
350 γραμμάρια σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια φέτα θρυματισμένη καλύτερο το μανούρι… ή λευκό φυτικό τυρί.
πιπέρι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο), τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το baking powder και το αλεύρι.

Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Παίρνουμε τη φόρμα για το κέικ ή μια φόρμα για τάρτα και  με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά