Υλικά:
(για 20-25 μπισκότα)

100 γρ ελαιόλαδο (1/3 φλιτζ. + 2κ.σ.) ή λάδι καρύδας.
45 ml φυτικό γάλα (3 κ.σ.)
4 κ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκo(βιολογικό)
150 γρ. αλεύρι ολικής, μαλακό (1 φλιτζ.) ή φαγόπυρου
125 γρ. ζάχαρη καρύδας (3/4 φλιτζ.)
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (βιολογικό)
1/2 κ.γ αλάτι
100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το γάλα, την ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, ζυμώνοντας μέχρι σχηματιστεί μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη (δεν πρέπει να ζυμώσουμε πολύ όμως γιατί θα γίνουν σκληρά τα μπισκοτάκια μας). Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ζυμώνουμε λίγο ακόμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
2. Παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μέσα τα μπισκότα αφήνοντας 2-3 εκατοστά μεταξύ τους καθώς απλώνουν στο ψήσιμο.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC στον αέρα για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο και το πάχος των μπισκότων).
4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν εντελώς τα μεταφέρουμε σε ένα κουτί για μπισκότα ή σε ό,τι σκεύος θέλουμε αρκεί να κλείνει καλά.

Καλή απόλαυση !

Σημείωση: Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά. Δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο, απλώς χρειάζονται το χρόνο τους, να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά!

 

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά