Τραγανά κρακεράκια με δενδρολίβανο χωρίς γλουτένη .

Υλικά :

¾ φλιτζ. καλαμποκάλευρο
¾ φλιτζ. ρεβυθάλευρο
¾ φλιτζ. αμύγδαλο ή φουντούκι αλεσμένο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
¼ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
¼ φλιτζ. νερό χλιαρό
1 ½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. δενδρολίβανο ξερό τριμμένο
1 κ.γ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
1 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλμυρά κράκερ χωρίς γλουτένη με δενδρολίβανο – Vegan in Athens

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη γαβάθα και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη.
Πλάθουμε με τη ζύμη μια μπάλα και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 2-3 μέρη και με καθένα από αυτά ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκατοστό.
Κόβουμε με κουπ πατ ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε ρόμβους ή τετράγωνα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Εναλλακτικά, πλάθουμε μακρόστενα φυτιλάκια (κριτσίνια) διαμέτρου 1 εκατοστού. Αν θέλουμε τρυπάμε τα κρακεράκια με μια οδοντογλυφίδα σε μερικά σημεία για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 20-25 λεπτά ή ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Σημείωση: Ρεβυθάλευρο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προιόντων.

Ευχαριστούμε την Βίκυ από το blog Vegan in Athens που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή της !

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά