Σούπα βελουτέ με λεβάντα, τζίντζερ και γλυκοπατάτα.

Μια σουπίτσα αρωματική και λουλουδάτη, έξω από τα συνηθισμένα!

Υλικά:

4 μερίδες
1 πατάτα
1 μέτρια γλυκοπατάτα
1 πράσο
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή η μισή κανονική μαραθόριζα (φινόκιο)
τζίντζερ φρέσκο ή ξερό τριμμένο κατά βούληση
3 κουταλάκια του γλυκού λεβάντα
αλάτι
πιπέρι
λάδι όσο θέλουμε
λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

40 λεπτά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.

Τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά σε 2-2,5 λίτρα νερό με ανοιχτή κατσαρόλα (αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, έχουμε καυτό στο βραστήρα, για να μην αναστείλουμε το μαγειρεμα).

Όταν πάρουν την πρώτη βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη λεβάντα, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.

Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά και αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε βραστό νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.

Τσιμπάμε τακτικά τα λαχανικά μας να δούμε αν μαλακώσαν.

Οταν είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά, πολτοποιούμε είτε στο μούλτι είτε με το ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι ή τριμμένο τζίντζερ.

Καλή σας απόλαυση !

https://cookpad.com/gr

 

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά