Ρεβύθια με κριθαράκι στο φούρνο .

Επιχειρήστε το έχει εκπληκτική γεύση!Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς με λίγη σόδα ! Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε με ένα κύβο λαχανικών (βιολογικό) και ένα κρεμμύδι και τα αφήνουμε στην άκρη! Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ένα κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο ,1 πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο .Οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας ( κόβουμε μια μελιτζάνα σε κυβάκια και την αφήνουμε 3 λεπτά σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσει ) και σβήνουμε με λίγο κρασί !! Βάζουμε αλατοπίπερο ,λίγο κύμινο και πιπέρι ,κανέλλα.Προσθέτουμε 3 φρέσκες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη , ένα κύβο λαχανικών ,μια κόφτη κουτάλια μαύρη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν,προσθετουμε μαϊντανό ψίλοκομμένο και λίγο δυόσμο ! Ρίχνουμε τα ρεβύθια μέσα μαζί με το νερό που περίσσεψε από τα ρεβυθια και 2 χούφτες κριθαράκι ! Τα βάζουμε όλα μαζί σε προθερμασμένο φουρνο για 30 λεπτά και έτοιμο !!!σε όσους αρέσει το μπούκοβο μπορούν να προσθέσουν, δίνει έξτρα γεύση και το κάνει πιο πικάντικο !!

Καλή όρεξη!!

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά