Στέφανος Περίφανος


Φυσικοθεραπευτής – Fascial manipulation Therapist – Συνθετικός συστημικός θεραπευτής σώματος

Ονομάζομαι Στέφανος Περίφανος και είμαι φυσικοθεραπευτής / θεραπευτής σώματος με συνθετική συστημική προσέγγιση! Είμαι παντρεμένος με την οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Γκλαντιόλα Δήμα και έχουμε έναν υπέροχο γιο, τον Αλέξανδρο!

Έχω τελειώσει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα (ΑΤΕΙ) το 1999. Έκτοτε στα σχεδόν 20 χρόνια που έχουν περάσει δεν έχω σταματήσει να θεωρώ τον εαυτό μου «αεί διδάσκοντα» και «αεί διδασκόμενο»!

Έχω κάνει πολυάριθμες μετεκπαιδεύσεις και workshops τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ως επί τω πλείστων στην Γερμανία!

Ανάμεσα στις θεραπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιώ θεωρώ εξαιρετικά σημαντικές:

*Τη «συνθετική μυοπεριτοναϊκή κινητοποίηση» (fascial manipulation synthesis), μία κατεξοχήν συστημική προσέγγιση την οποία μέσα από τις γνώσεις / εμπειρίες πολλών χρόνων έχω κατορθώσει να δημιουργήσω συνθέτοντας τις τεχνικές πολλών σχολών της (Rolfing, Anatomy Trains, Stecco),

*Tο βελονισμό / ωτοβελονισμό (Ωτική Νευροτροποποίηση)

*Την Απελευθέρωση της Αναπνοής (Επαφή με τη Ζωτική Ενέργεια, Υψηλή Φόρτιση-Εκφόρτιση, συναισθηματική αποτοξίνωση) μέσα από προχωρημένες τεχνικές εμβάθυνσης της αναπνοής (Σωματικά Επικεντρωμένη Θεραπεία Gestalt)

*Τον Διαλογισμό (Mindfulness, Visualization)

*Tη συνδυαστική θεραπευτική κίνηση (primal movement therapy, Mezieres, Antigymnastics, Feldenkrais)

*Τη λεμφική ενεργοποίηση (Lymphatic Techniques, Τεχνικές Lymph Drainage)

*Τεχνικές από την Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική (Cupping, Moxa, GuaSha)

*Tην ολιστική θεραπεία Dorn

*Την τεχνική Fascial Thai Yoga massage (Ulf Pape)

*Την τεχνική manual therapy Mulligan

*Το Advanced Kinesiotaping (μυοπεριτοναϊκό, συνδεσμικό, λεμφικό)

Πιστεύω ακράδαντα στο ολιστικό μοντέλο θεραπείας! Ο Εαυτός μας είναι τρισυπόστατος (σώμα, πνεύμα, ψυχή), ένα μοναδικό Οικοσύστημα. Η Ισορροπία και η Υγεία του αποτελεί μια δυναμική διαδικασία ενεργοποίησης της απαράμιλλης ικανότητάς του για Αυτοΐαση

Εξαιρετικά σημαντική θεωρώ επίσης την αιτιολογική προσέγγιση της θεραπευτικής διαδικασίας! Δεν θεραπεύουμε συμπτώματα αλλά διαχειριζόμαστε αιτιολογικά τις ανισορροπίες που αναπτύσσονται στον καθέναν από εμάς! Δεν φιμώνουμε το σώμα μας με πυροσβεστικές μεθόδους αλλά του δίνουμε τη δυνατότητα, μέσα από τη σωστή θεραπευτική αξιολόγηση / παρέμβαση και την κατάλληλη καθοδήγηση να κινηθεί σε μονοπάτια Υγείας και Αυτοΐασης! Γι’ αυτό και για μένα είναι απαραίτητη η εξατομικευμένη παρέμβαση, παρέμβαση που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε θεραπευόμενου ξεχωριστά!

Μότο μου είναι ότι κάθε άνθρωπος προσέρχεται στην θεραπεία με πολλές δυνατότητες, τις οποίες ο θεραπευτής μαζί με τον ίδιο καλείται να φέρει στην επιφάνεια ώστε να οδηγηθεί εκ νέου στην Ισορροπία!

Μπορεί κανείς να με βρει στη φυσική μου έδρα, στο Καματερό (Βόλου 7, 2121002017, 6949472792) όπου οι κλασικές φυσικοθεραπευτικές μέθοδοι έχουν παντρευτεί και συνδυαστεί με συστημικές – ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Επίσης έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, που έχει ελάχιστο προσωπικό χρόνο λόγω των υποχρεώσεών του, για Υγεία και ποιότητα ζωής, έχω αναπτύξει μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία μου, ένα πλήρες κατ’οίκον θεραπευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει άρτια τις παραπάνω περιγραφόμενες τεχνικές σε μία συστημική ολιστική συνεδρία!


 

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά