Σταυρούλα (Λίλυ) Φράγκου


Όταν το 1998 μπήκα στη Νομική Σχολή Αθηνών με μεγάλο ενθουσιασμό και φιλοδοξία για τις σπουδές μου, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι πολύ σύντομα θα απογοητευόμουν και θα αναζητούσα ένα εναλλακτικό τομέα σπουδών και εκπαίδευσης. Κάτι που θα με έφερνε κοντά στην φύση που τόσο αγαπώ αλλά και θα με βοηθούσε να δημιουργήσω χρήσιμα για τον άνθρωπο πράγματα.

Μια καλή μου φίλη μου έφερε τότε από την Αμερική ένα βιβλιαράκι γεμάτο με συνταγές για χειροποίητα καλλυντικά με βάση τα αιθέρια έλαια. Δεν χρειάστηκε να διαβάσω πολλές από τις σελίδες του για να καταλάβω πολύ γρήγορα ότι αυτό ήθελα να κάνω, ήθελα να μάθω πώς να χρησιμοποιώ τα αιθέρια έλαια και πώς μπορώ να φτιάξω μόνη μου μια πλήρη σειρά καλλυντικών για μένα και τους δικούς μου.

Σίγά σιγά άρχισα να πειραματίζομαι με τις φυσικές πρώτες ύλες, και έπειτα από πολύ διάβασμα, σεμινάρια και ακόμα περισσότερα πειράματα, λάθη και αποτυχίες, η πρώτη σειρά χειροποίητων καλλυντικών δημιουργήθηκε. Ήμουν πολύ περήφανη!

Το 2011 ξεκίνησα να εργάζομαι σ την εταιρία Orestis Craft Center, όπου μαζί με τον κο Ορέστη Καμπάνη και πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών, στήσαμε το τμήμα Χειροποίητων Φυσικών Καλλυντικών, τα εργαστήρια και τα Τμήματα Σεμιναρίων.

Έως σήμερα συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι ως Υπεύθυνη του Τμήματος Καλλυντικών, διδάσκω τα σεμινάρια Καλλυντικών, γράφω στο orestiscraftblog.gr, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια διατελώ μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Κοσμητολογίας.


Από το 2013 μαζί με την αγαπημένη μου φίλη, συνεργάτη και χημικό, Δήμητρα Τσερκάκη, δημιουργούμε την μικρή αλλά πετυχημένη σειρά φυσικών καλλυντικών με την επωνυμία «Flower & Wheat Eco Friendly and Biodegradable Cosmetics». Μια σειρά καλλυντικών για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών με έμπνευση από την φύση, οδηγό την επιστήμη και στόχο τη φροντίδα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
 

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά