Σουζάννα Kemper-Μαργαρίτη


Με λένε Σουζάννα Kemper-Μαργαρίτη και είμαι Ελληνίδα ολιστική παιδίατρος. Εργάζομαι στην Kinderpraxis Friesenberg στη Ζυρίχη. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, όπου απέκτησα και το διδακτορικό μου τίτλο στην Ανοσολογία. Εργάστηκα σε νοσοκομεία στην Ελβετία, Γερμανία, στο Ην. Βασίλειο, ακόμη και στην υπέροχη Αυστραλία και στη Ναμίμπια!

Είμαι παντρεμένη με τον Daniel (επίσης γιατρό), και έχουμε δύο υπέροχα παιδιά, το Λεωνίδα και την Ισαβέλλα. Προ Παιδιών (πώς λέμε προ Χριστού;) ταξίδεψα πάρα πολύ και δούλεψα και στις πέντε ηπείρους, αποκτώντας ένα σωρό εμπειρίες που επηρέασαν έντονα τον τρόπο που βλέπω σήμερα τη ζωή, την υγεία και τον κόσμο....

Με ρωτούν συχνά για ποιο λόγο ασχολήθηκα τόσο εντατικά με την (λεγόμενη) εναλλακτική Ιατρική. Έ λοιπόν, δεν είναι πως δεν είχα τί να κάνω - στο κάτω κάτω, σπούδασα όπως όλος ο κόσμος Ιατρική στη Λειψία - ένα παραδοσιακό, σούπερ-σοβαρό πανεπιστήμιο με πραγματικά σκληρές σπουδές. Αλλά σε αυτό το διάστημα, υπάρχει και ΑΥΤΗ η ιστορία, που άλλαξε για πάντα το πώς βλέπω την Ιατρική:

Μια φορά και έναν καιρό, πριν από πολλά πολλά χρόνια... υπέφερα από ένα φοβερό αλλεργικό άσθμα. Η ταλαιπωρία ήταν απίστευτη και η ποικιλία των φαρμάκων πολύχρωμη και μόνο μετρίως αποτελεσματική. Οι γιατροί μου έλεγαν επανειλημμένα πως θα είχα το "ενδογενές αλλεργικό" άσθμα μου για "όλη μου τη ζωή" και πως θα έπρεπε να έχω σαν στόχο "τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των συμπτωμάτων" και μια "καλή ποιότητα ζωής" χρησιμοποιώντας τα φάρμακα που μου έδιναν.

Η συνέχεια της ιστορίας μου ήταν ευτυχώς πολύ διαφορετική. Ξεκινώντας από μερικές συνεδρίες βελονισμού (μετά την αρχική τρομάρα) όταν ήμουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, συνέχισα με βοτανοθεραπείες και τελικά ξεφορτώθηκα για πάντα το άσθμα μου. Δεν έχω δει τα εισπνεόμενά μου εδώ και χρόνια - οπότε φαντάζεστε πόσο ανύπαρκτος είναι ο σεβασμός μου για τέτοια δόγματα του στυλ "για πάντα";

Τελείωσα τις σπουδές μου, παντρεύτηκα και αποκτήσαμε το Λεωνίδα, ο οποίος από περίπου 5 μηνών και μετά υπέφερε από πραγματικά άπειρες ιώσεις και λοιμώξεις με πολλές επιπλοκές, υστέρηση στην ομιλία, λογοθεραπείες, χειρουργεία και άλλα τέτοια χάλια. Όσοι μας ήξεραν τότε, δεν έβλεπαν το παιδί ποτέ καλά. Οι γιατροί του δε, μας έλεγαν πως είναι φυσιολογικό και πως δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις.

Κάποια στιγμή κουραστήκαμε και μπουχτίσαμε σε τέτοιο βαθμό από τη μονότονη επανάληψη των ίδιων προβλημάτων που τον λυπηθήκαμε και, όπως λένε οι Άγγλοι, we took charge. Πάψαμε να ακούμε τους γιατρούς του, το ψάξαμε μόνοι μας και τον βοηθήσαμε με εναλλακτικές μεθόδους.

Αλλάξαμε τη διατροφή του, του κάναμε βοτανοθεραπείες και βελονισμούς (τότε ακόμα με βελόνες κανονικές και όχι με laser) και αργότερα Ομοιοπαθητική.

Και τέλειωσε κάπου εκεί.

Σήμερα είναι ένα υγιέστατο αγόρι που κυκλοφορεί με σορτσάκι όλο το χρόνο και δεν αρρωσταίνει πρακτικά ΠΟΤΕ.

Η φιλοσοφία μου είναι πλέον η εξής: ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάμε το παιδί σαν ολότητα (και όχι μόνο το βήχα του ή τις ωτίτιδες!). Ένα καλόφαγο, ενεργητικό παιδί δεκαπέντε μηνών που παρουσιάζει βρογχίτιδες είναι παράλογα απλοϊκό να αντιμετωπίζεται θεραπευτικά με τα ίδια ακριβώς φάρμακα όπως ένα αδύνατο, χλομό 9χρονο {ακούτε την ηχώ του Aerolin/Flixotide?}. Το υπόβαθρο των δύο αυτών παιδιών είναι ριζικά διαφορετικό και χρειάζονται μακροπρόθεσμα διαφορετική προσέγγιση. Εδώ και η βελτίωση της διατροφής, και η βοτανοθεραπεία, και η Ομοιοπαθητική, και ο βελονισμός ανοίγουν διάπλατα πόρτες που συχνά έχουν από πίσω θεαματικά αποτελέσματα.

Ορίστε, λοιπόν, η αγαπημένη μου ενασχόληση: εκπαιδεύω εδώ και χρόνια τους γονείς στη χρήση φυσικών θεραπειών και μεθόδων για να μπορούν να αντιμετωπίζουν ανεξάρτητοι πολλά προβλήματα της καθημερινότητας. Τους μαθαίνω σωστή διατροφή, ξεχασμένα αλλά αποτελεσματικά γιατροσόφια, Ομοιοπαθητική, τις εκπληκτικές βεντούζες και... πώς η ωτίτιδα φεύγει μια χαρά χωρίς αντιβίωση στο 90% των περιπτώσεων.

Πιστεύω ακράδαντα πως ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει το παιδί σαν τους γονείς του. Υπάρχουν απλά βήματα που μπορεί να μάθει κάθε γονέας για να βοηθήσει το παιδί του να γίνει πιο ανθεκτικό και να φύγει από τα πολλά αντιβιοτικά, τις κορτιζόνες και τα εισπνεόμενα - ή, ακόμα καλύτερα, να τα αποφύγει προκαταβολικά!


Ιστοσελίδα
 

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά