Υλικά:

2 άτομα

1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μικρές τούφες
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
1 πατάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πιπερόριζα (ginger) τριμμένη
1/2 πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρους)
άνηθο ψιλοκομμένο
500 ml ζωμό λαχανικών
1/2 φλ.τσ. άπαχο κρεμά γάλακτος η γάλα καρύδας (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
1/2 λεμονί (τον χυμό του)

Για το κρουτόν:

2 φέτες ψωμί
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Ριχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο. Προσέχουμε μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το ginger. Ανακατεύουμε για λίγο.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πατάτα και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε.

Πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ.

Ετοιμάζουμε το κρουτόν.. Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το ψωμί. ανακατεύουμε μέχρι να κάνει μια ωραία κρουστά.

Σερβίρουμε την σούπα, με τα κρουτόν και φρέσκα μυρωδικά από πάνω. (Αν επιθυμείτε προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος η το γάλα καρύδας) Αλλιώς μπορούμε να βάλουμε χυμό λεμονιού.

Πηγή: https://cookpad.com/gr

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά