Υλικά:

1 φλιτζ φρέσκα σύκα κατεψυγμένα για 4-5 ώρες τουλάχιστον (5-6 μεγάλα σύκα)
1 φλιτζ. κεφίρ νερού ή φυτικό γάλα ή σπιτικό γιαούρτι σόγιας, παγωμένο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο ή kale
2 κ.σ. χαρουπάλευρο ωμό
1 κ.σ. σπόρους chia
προαιρετικά

1 κ.σ. χαρουπόμελο ή συκόμελο ΄ή άλλο ρευστό γλυκαντικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι, γαρνίρουμε με λίγο χαρουπόμελο ή συκόμελο και απολαμβάνουμε με καλαμάκι ή κουτάλι!

Σημείωση: Το γιαούρτι σόγιας δίνει στη συνταγή πιο πυκνή και πλούσια υφή και φυσικά το κάνει πολύ χορταστικό.

Ευχαριστούμε την αγαπητή Βίκυ από το blog  Vegan in Athens για την υπέροχη συνταγή της !

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά