Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βιοχημικό μόριο το οποίο απαιτείται για την απρόσκοπτη παραγωγή ενέργειας στα κύτταρά μας όπως ακριβώς και το μπουζί το οποίο απαιτείται για την ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου/αέρα μέσα σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Σύμφωνα με πάρα πολλές επιστημονικές έρευνες το Q10 είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις καρδιακής μυοπάθειας (στην οποία ο καρδιακός μυς σταδιακά εξασθενεί μέχρις σημείου παύσης της λειτουργίας του), στην περιοδοντίτιδα, στους διαβητικούς, για την παχυσαρκία, για τη χρόνια κούραση, στον υπερθυρεοειδισμό, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος , στον αθλητισμό (για επιπλέον ενέργεια).
Στο κύτταρο, το Q10 βρίσκεται στα μιτοχόνδρια (τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας του κυττάρου) και συμμετέχει στο μηχανισμό παραγωγής ATP (το οποίο είναι το ενεργειακό «νόμισμα» του κυττάρου που ξοδεύεται σε κάθε βιοχημική αντίδραση).
Λόγω της αυξημένης παραγωγής κυτταρικής ενέργειας λόγω του Q10, το σώμα μπορεί να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά οποιαδήποτε πάθηση ή μόλυνση. Ειδικότερα η κυτταρική ανανέωση και η προστασία από μικρόβια κλπ είναι πολύ ενεργοβόρες διαδικασίες που για να γίνουν χρειάζεται να υπάρχει πολύ διαθέσιμο ΑΤΡ.
Πολλοί αθλητές λαμβάνουν καθημερινά υψηλές δόσεις Q10 (άνω των 60mg) και αυξάνουν σημαντικά την ενέργειά τους.

Αποκτήστε το Delixir Multi Energy στείλτε μας email στο [email protected]

Νικόλαος Δαραδήμος
Νικόλαος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ Σύμβουλος Ευεξίας και Υγείας.

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά