Η Κρυσταλοθεραπεία άρχισε να χρησιμοποιείται το 1600 π.Χ.
Από τόσο παλιά είχε διαπιστωθεί ότι κάθε πέτρα και κάθε κρύσταλλος, χάρη στη φυσικοχημική σύνθεσή του, εκπέμπει συγκεκριμένες δονήσεις, οι οποίες δρουν πάνω στα ζωτικά σημεία του σώματος (τα λεγόμενα “τσάκρα” κατά την παραδοσιακή ινδική ιατρική) και αποκαθιστούν τις ενεργειακές ανισορροπίες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ανισορροπίες αυτές, που συχνά προκαλούνται λόγω στρες ή τραυμάτων του παρελθόντος, αποτελούν αιτία των καθημερινών οργανικών και συναισθηματικών διαταραχών και τονίζουν ότι οι κρύσταλλοι χωρίς να φέρουν παρενέργειες αλλά και χωρίς να στοιχίζουν μια ολόκληρη περιουσία, αποδεικνύονται πολύτιμοι σε ψυχοσωματικό επίπεδο.

Ροζ Χαλαζίας

Μετά από μια ερωτική απογοήτευση: Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δουλέψετε πάνω στο τέταρτο τσάκρα, δηλαδή στο ύψος της καρδιάς. Πάρτε ένα λινό σακουλάκικαι δέστε το με ένα κορδονάκι σαν να ήταν κρεμαστό κόσμημα, αφού πρώτα το γεμίσετε με τις εξής πέτρες: έναν ροζ χαλαζία και έναν πράσινο αβεντουρίνη, που συμβάλλουν στην ανακούφιση της θλίψης και την εκτόνωση της έντασης.

Αμέθυστος για ήρεμο ύπνο

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Αν τα βράδια δυσκολεύεστε να κλείσετε μάτι και ξαγρυπνάτε μπροστά στην τηλεόραση, τότε δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε συγκεκριμένες πέτρες, που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το πρόβλημα της αυπνίας απλά και μόνο βάζοντάς τες κάτω από το μαξιλάρι σας. Επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο: ο αμέθυστος αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους υποφέρουν από εφιάλτες. Τέλος, μπορείτε να ποντάρετε σε μία φεγγαρόπετρα αν αυτή την περίοδο, πέρα από το ότι δεν κοιμάστε καλά, κατά τη διάρκεια της μέραςωυστάζετε και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε.

Μαλαχίτης

Υποφέρετε από πόνους εμμηνόρροιας; Για να κατευνάσετε τις διαταραχές του εμμηνορροικού κύκλου, ποντάρετε στο μαλαχίτη που έχει την ικανότητα να ανακουφίζει τον πόνο και ενδείκνυται σε περίπτωση που υποφέρετε από κράμπες, ειδικά αν αυτές σχετίζονται με τα όργανα αναπαραγωγής. Δοκιμάστε να ξαπλώσετε, να χαλαρώσετε και να ακουμπήσετε για 20 λεπτά πάνω στην κοιλιά σας αυτήν την πέτρα. Μια άλλη πανέμορφη πέτρα με παρόμοιες ιδιότητες είναι ο σαρδόνυξ. Όπως και πολλές άλλες πορτοκαλί πέτρες, αντιστοιχεί στο δεύτερο τσάκρα, το οποίο βρίσκεται στο χαμηλό τμήμα της κοιλιάς: κρατήστε την λοιπόν εκεί όλη νύχτα, συγκρατόντας την με ένα τσιρότο.

Τυρκουάζ

Εκτονώνετε το άγχος και τη νευρικότητά σας στο φαγητό; Οι πέτρες μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλετε φρένο στην επιθυμία σαςνα φάτε ότι υπάρχει στο ψυγείο. Ενδείκνυται το τυρκουάζ και οι μπλε λίθοι, όπως το τοπάζι και ο λαζουλίτης (ή αλλιώς λάπις λαζούλι), που δρουν πάνω στο πέμπτο τσάκρα, στο ύψος του λαιμού. Για να διεγείρετε την ηρεμία, μπορείτε ακόμη να φορέσετε ένα κολιέ με γαλάζιες πέτρες. Και μια καλή ιδέα είναι να του προσθέσετε και μια κίτρινη πέτρα – όπως κίτρινο χαλαζία, κεχριμπάρι ή μάτι τίγρη – που προσφέρει αντικαταθλιπτική δράση. Κατά της νευρικής πείνας μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και ένα ελιξίριο με κίτρινο τοπάζι, γκρι χαλαζία, κίτρινο απατίτη και κόκκινο ίασπι.

Κόκκινος Ίασπις για περισσότερη ενέργεια

Νωιώθετε οκνηροί, εξουθενωμένοι; χωρίς αποθέματα ενέργειας;
Σε αυτήν την περίπτωση, ενδείκνυται ο κόκκινος ίασπις, ο οποίος θα αποκαταστήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και θα σας χαρίσει συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια χωρίς να επερδιεγείρει το νευρικό σας σύστημα. Σε γενικές γραμμές, πολλές μαύρες και κόκκινες πέτρες έχουν τονωτικές ιδιότητες. Μετά από μια δύσκολη και κοπιαστική μέρα, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ευχάριστο και αποτελεσματικό ένα μπάνιο, όπου νωρίτεραθα έχετε αφήσει στο νερό της μπανιέρας έναν γκρίζο χαλαζία για 15 λεπτά: θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την ενέργειά σας, χωρίς όμως να σας προκαλέσει υπερένταση.

Επισκεφτείτε το eshop www.energy-stones.com ή το κατάστημα Energy Stones στο Χαλάνδρι , Αριστοτέλους 42 2106897507 , για να επιλέξετε τα ενεργειακά κοσμήματα που σας ταιριάζουν.

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά