Απλά πεντανόστιμα! Όλοι όσοι τα δοκίμασαν τα αγάπησαν πολύ, ακόμα και ο μεγάλος μου γιος που όπου υπάρχει χαρούπι τρέχει να το αποφυγει, χαχαχα! Εμένα μου αρέσει πολύ, ακόμα και ωμό και μαζί με το μικρό μου γιο τα τρώμε για σνακ και παίζουμε με τα κουκούτσια που βγάζουμε. Ο μεγάλος όμως, ο Νίκος, δεν το μπορεί καθόλου. Διστακτικά λοιπόν του έδωσα να δοκιμάσει μιας και το χαρούπι είναι μία πολύ θρεπτική τροφή πλούσια σε ασβέστιο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.Και ξετρελάθηκε! Πήρε δύο την επόμενη μέρα στο σχολείο και μου είπε να φτιάχνω συνέχεια μη τυχόν και τελειώσουν!

Πολλές πληροφορίες για το αγαπημένο μου υλικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ ζάχαρη καρύδας, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πιο θρεπτική από την ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου. Αν δεν έχετε όμως, μπορείτε να βάλετε και τη δεύτερη. Επίσης, αντί για χυμό πορτοκάλι μπορείτε να βάλετε ένα φυτικό γάλα της επιλογής σας.

Ελπίζω να γίνουν και δικά σας αγαπημένα!

Υλικά:

200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
50γρ χαρουπάλευρο
180γρ ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης προαιρετικά
80γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
80-100γρ χυμό πορτοκάλι
80γρ καρύδια σπασμένα

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από τα καρύδια σε ένα μπωλ.

Προσθέτετε το λάδι και τα 80γρ του χυμού πορτοκάλι και ζυμώνετε. Θέλετε να γίνει τόσο σφιχτή η ζύμη ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε ένα “φραντζολάκι” και να κόψετε φέτες. Αν δείτε ότι είναι πολύ στεγνό το μείγμα προσθέστε και τα άλλα 20γρ χυμού στο τέλος. Προσθέστε τα καρύδια και ζυμώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη σας.

Σχηματίστε το φραντζολάκι και κόψτε τις φέτες σας. Τοποθετήστε τις στο ταψί. Επειδή θα φουσκώσουν και θα απλώσουν, αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους. Η δόση αυτή είναι για ένα ταψί φούρνου.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αντιστάσεις για 25 λεπτά αν θέλετε να βγουν ελάφρώς μαλακά ή 30 αν θέλετε να βγουν εντελώς τραγανά, ελέγξτε και στο δικό σας φούρνο πόσο ψήσιμο είναι κατάλληλο γιατί και φούρνος από φούρνο έχει διαφορά. Βγάλτε τα την πρώτη φορά στα 25 λεπτά μην καούν και την επόμενη θα γνωρίζετε. Μόλις βγουν από το φούρνο με μία σπάτουλα βγάλτε τα από το ταψί και βάλτε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα.

Ευχαριστούμε την food blogger Μαρία Καραμπίνι για την υπέροχη συνταγή της !

https://www.gojimary.gr/recipe/carob-biscuits/

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά