Υλικά: (για 12 μπιφτεκάκια)

1 κούπα ρεβίθια
1/2 κούπα κινόα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
2 κ.γ. ανθό αλατιού
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. κύμινο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση:

Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν (45-60 λεπτά). Θα βγουν περίπου 2 κούπες βρασμένα ρεβίθια. Στραγγίστε τα, πολτοποιήστε τα στην κουζινομηχανή (ή στο multi, σε δόσεις) και αφήστε τα στην άκρη.
Βράστε την κινόα με διπλάσια ποσότητα νερού για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, καπακώστε και αφήστε την στην άκρη. Θα βγουν περίπου 1 3/4 κούπες βρασμένη κινόα.
Βάλτε τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια στο multi και χοντροαλέστε τα (προσοχή να μην γίνουν πουρές).
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και σωτάρετε τα αλεσμένα λαχανικά για 5 λεπτά. Καρυκεύστε με τα προτεινόμενα καρυκεύματα.Προσθέστε τα ντοματίνια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να λιώνουν όταν τα πιέζετε με μια κουτάλα.
Στο τέλος προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα αλεσμένα ρεβίθια και την κινόα. Στη συνέχεια προσθέστε τα σωταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια. Προσοχή να μην καείτε!
Πλάστε σε μπαλάκια μεγέθους μπάλας του τένις και πατήστε τα με την παλάμη για να γίνουν μπιφτεκάκια.
Βάλτε τα στην κατάψυξη 1/2 ώρα για να σφίξουν και στη συνέχεια μπορείτε να τα ψήσετε στον αέρα (αφού πρώτα τα λαδώσετε), να τα τηγανίσετε ή να τα φυλάξετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά