1) Φροντίδα μαλλιών
2) Φροντίδα του δέρματος
3) Βελτιώνει την υγεία
4) Απώλεια βάρους
5) Ενισχύει την πέψη
6) Οδοντιατρική φροντιδα
7) Αποτρέπει τον Candida
8) Επιταχύνει την επούλωση
9) Διατηρεί τα όργανα υγιή
10) Βοηθά στην αντιμετώπιση του AIDS και του καρκίνου
11) Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Οφέλη
Το έλαιο καρύδας συνιστάται έντονα και για ορισμένα άλλα οφέλη που εξηγούνται παρακάτω. Χρησιμοποιώντας αυτό το λάδι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά ήπια τα ακόλουθα:

Ανακούφιση από το στρες:
Το λάδι καρύδας είναι πολύ καταπραϋντικό και ως εκ τούτου βοηθά στην απομάκρυνση του στρες. Εφαρμόζοντας το στο κεφάλι, ακολουθούμενο από ένα απαλό μασάζ, βοηθά στην εξάλειψη της ψυχικής κόπωσης. Σύμφωνα με την έρευνα παρθένο λάδι καρύδας προσφέρει ανακούφιση από το στρες και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Διαβήτης:
Το έλαιο καρύδας βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει την έκκριση ινσουλίνης. Προωθεί επίσης την αποτελεσματική χρήση της γλυκόζης στο αίμα, προάγοντας και θεραπεύοντας τον διαβήτη .

Οστά:
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το έλαιο καρύδας βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού μας να απορροφά σημαντικά μεταλλικά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν το ασβέστιο και το μαγνήσιο , τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των οστών. Έτσι, είναι πολύ χρήσιμο για τις γυναίκες που είναι επιρρεπείς στην οστεοπόρωση μετά τη μέση ηλικία.

Ενισχύει την ενέργεια:
Το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές, bodybuilders και από αυτούς που κάνουν δίαιτα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι περιέχει λιγότερες θερμίδες από άλλα έλαια, η περιεκτικότητα σε λιπαρά της μετατρέπεται εύκολα σε ενέργεια και δεν οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στην καρδιά και τις αρτηρίες. Βοηθά στην αύξηση της ενέργειας και της αντοχής, και γενικά, ενισχύει την απόδοση των αθλητών.

Το έλαιο καρύδας και η νόσος του Alzheimer:
Η έρευνα που διεξήχθη από τον Dr. Newport δηλώνει ότι το έλαιο είναι χρήσιμο στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer.

Χρήση ως λαδιού (Για μασαζ)
Τα έλαια μεταφοράς είναι εκείνα τα έλαια τα οποία εύκολα διεισδύουν ή απορροφούν στο δέρμα, διευκολύνοντας την διήθηση ή την απορρόφηση άλλων ελαίων (όπως αιθέρια έλαια ) και φυτικά εκχυλίσματα όταν αναμειγνύονται σε αυτά. Απορροφάται εύκολα μέσα από τους πόρους του δέρματος και έτσι χρησιμοποιείται ως φορέας. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο σταθερά έλαια, δεν γκρεμίζει, ούτε αφήνει τα άλλα λάδια, φυτικά εκχυλίσματα ή φάρμακα να χαλάσουν μέσα σε αυτό. Δεν μεταβάλλει τις ιδιότητες των ελαίων και των βοτάνων που αναμιγνύονται μέσα σε αυτό. Προστατεύει επίσης τα βότανα και τα έλαια από μικροβιακές ή μυκητιακές αλληλεπιδράσεις. Το έλαιο καρύδας είναι ακριβό σε πολλές χώρες. Ωστόσο, σε τροπικές χώρες, το κόστος της είναι αρκετά χαμηλό ώστε να είναι προσιτό.

Σύνθεση Ελαίου Καρύδας
Περισσότερο από το 90% του ελαίου κοκοφοίνικα αποτελείται από κορεσμένα λίπη (Μην πανικοβληθείτε! Δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται, διαβάζετε μέχρι το τέλος αυτού και η γνώμη σας μπορεί να αλλάξει), μαζί με ίχνη μερικών ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Το παρθένο ελαιόλαδο δεν διαφέρει από αυτό. γιατι και τα δυο είναι φυτικα.

Κορεσμένα λιπαρά οξέα:
Τα περισσότερα από αυτά είναι τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας, τα οποία υποτίθεται ότι αφομοιώνουν καλά στα συστήματα του σώματος.

Αυρικό οξύ :
Είναι ο κύριος συνεργάτης, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% του συνόλου, ακολουθούμενο από καπρικό οξύ, καπρυλικό οξύ, μυριστικό οξύ και παλμιτικό οξύ. Το ανθρώπινο σώμα μετατρέπει το λαυρικό οξύ σε μονολαουρίνη. Το λαυρικό οξύ είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση των ιών και των ασθενειών.
Αντιδρά με ορισμένα ένζυμα που εκκρίνονται από άλλα βακτήρια, τα οποία στη Καστρικό οξύ: συνέχεια μετατρέπουν σε ισχυρό αντιμικροβιακό παράγοντα, μονοκαπρίνη.
Καπρυλικό οξύ, καπροϊκό οξύ και μυριστικό οξύ: Είναι πλούσια σε αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Ακορεσμένα λιπαρά οξέα :
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα – λινολεϊκό οξύ, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα – ελαϊκό οξύ

Πολυ-φαινόλες :
Η καρύδα περιέχει γαλλικό οξύ, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως φαινολικό οξύ. Αυτές οι πολυφαινόλες είναι υπεύθυνες για το άρωμα και τη γεύση του ελαίου καρύδας. Το Virgin Oil Coconut είναι πλούσιο σε αυτές τις πολυφαινόλες.

Παράγωγα λιπαρών οξέων:
Βηταϊνες, αιθανολαμίδιο, αιθοξυλικά, λιπαροί εστέρες, λιπαρά πολυσορβικά, μονογλυκερίδια και εστέρες πολυόλης.

Παράγωγα λιπαρών αλκοολών:
Λιπαρά χλωρίδια, θειϊκή λιπαρή αλκοόλη και θειικός αιθέρας λιπαρής αλκοόλης

Βιταμίνες και Ορυκτά :
Βιταμίνη Ε , βιταμίνη Κ και μέταλλα όπως ο σίδηρος .

Ευχαριστούμε τον Constantinos Ayurveda Mplionis που μας παραχώρησε το άρθρο του.