Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναδυθεί ξανά στο συλλογικό ασυνείδητο των ανθρώπων μία θεραπευτική πρακτική, της οποίας ο σκοπός είναι να φέρει συνειδητότητα και ισορροπία σε όλα τα επίπεδα με την βοήθεια των λίθων και των ορυκτών. Όντας μία άλλη μορφή ζωής, οι κρύσταλλοι έχουν τους δικούς τους τρόπους δημιουργίας και εξέλιξης, ενώ φαίνεται πως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκπέμπουν μπορεί να αλληλεπιδράσει με την ανθρώπινη ύπαρξη, δημιουργώντας έτσι βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στο τώρα αλλά και στο πέρασμα του χρόνου.

Η ανθρώπινη ιστορία εξελίχθηκε μαζί με την ανακάλυψη διαφόρων κρυστάλλων όπως η Χρυσόκολλα, το Τυρκουάζ, ο Νεφρίτης και ο λευκός Χαλαζίας. Στην απαρχή της ανθρωπότητας ο Οψιδιανός (ο οποίος πρακτικά δεν είναι κρύσταλλος, χρησιμοποιείται όμως στην κρυσταλλοθεραπεία) έγινε βέλη, τόξα και μαχαίρια για τους πρώτους κυνηγούς, ενώ στην πορεία οι λίθοι έγιναν φυλαχτά και κοσμήματα. Οι θεϊκές δυνάμεις εκφράζονταν μέσα από τις ποιότητες των κρυστάλλων, ενώ ήταν πολύ σημαντικό να έχει ο καθένας λίθους που να τον προστατεύουν και να βοηθούν στην ευημερία του την κάθε μέρα που περνά.

Η εφεύρεση της κάμερας Κίρλιαν ήταν το κομβικό σημείο όπου μπορούσε πια να αποτυπωθεί αυτό που αρχαία κείμενα έγραφαν: ότι τα πάντα γύρω μας έχουν την προσωπική τους δόνηση, και το ίδιο ισχύει και για τους κρυστάλλους που φιλοξενεί η μητέρα Γη στα σπλάχνα της. Έτσι, η τέχνη της κρυσταλλοθεραπείας ήρθε πάλι στην μνήμη των ανθρώπων και άρχισε να εξασκείται ήδη από την δεκαετία του 1980 σε όλο τον κόσμο. Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία ήδη κάποια νοσοκομεία υιοθετούν και την πρακτική της κρυσταλλοθεραπείας μαζί με άλλες συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες προκειμένου να επιτευχθεί μία ολιστική παρέμβαση.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να γίνει μία κρυσταλλοθεραπευτική συνεδρία, το σύνηθες είναι ο δέκτης να ξαπλώνει σε ειδικό στρωματάκι και να τοποθετούνται κρύσταλλοι πάνω στα ενεργειακά του κέντρα αλλά και γύρω από το σώμα του. Η κάθε συνεδρία είναι διαφορετική, πάντα στοχευμένη πάνω στις εκάστοτε ανάγκες του δέκτη αλλά και στους θεραπευτικούς στόχους που ο ίδιος έχει θέσει από κοινού με τον κρυσταλλοθεραπευτή του. Το χρώμα, η δόνηση και η διάταξη των λίθων πάνω σε κομβικά σημεία του σώματος αποσκοπούν στο να επέλθει εσωτερική ισορροπία αλλά και να έρθουν στο φως ασυνείσδητα κομμάτια που χρειάζεται να ενσωματωθούν στον βασικό Εαυτό. Ουσιαστικά η κρυσταλλοθεραπευτική πρακτική είναι μία μύηση, η οποία οδηγεί στην εσωτερική κατανόηση και που εν τέλει αποσκοπεί στην ευθυγράμμιση του ατόμου με τις αυθεντικές του ποιότητες και την υλοποίηση του σκοπού του.

Οι κρύσταλλοι είναι πολυσχιδείς οντότητες, οι οποίες μπορούν να γίνουν βοηθοί μας στον διαλογισμό και την προσωπική μας ανάπτυξη. Η δύναμη τους σε συνδυασμό με την δική μας διάθεση, θέληση και πίστη να βρούμε την αλήθεια μέσα μας μπορεί πραγματικά να μας οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές και εν τέλει στο να βιώσουμε με πληρότητα την ζωή μας. Η αλληλεπίδραση μας μαζί τους είναι μία θεραπευτική διαδικασία, η οποία μπορεί να μας αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και να μας βοηθήσει να βρούμε το αυθεντικό μας μονοπάτι.

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά