Τα βράδια του χειμώνα που χουχουλιάζω στον καναπέ, θέλω να απολαύσω κάτι ζεστό! Τσάι πράσινο, τσάι μαύρο, τσάι earl grey (από τα αγαπημένα μου), χαμομήλι, φασκόμηλο, φλαμούρι, τσάι φρούτων, τσάι βουνού, τσάι κάμπου (!) είπα να πιω κάτι διαφορετικό! Ζέστανα λοιπόν λίγο το φρέσκο αμυγδαλόγαλά μου και το αρωμάτισα με λίγο μοσχοκάρυδο…

Για να κάνω λίγο πιο πλούσια την υφή του, πρόσθεσα μία μπανάνα και το γλύκανα με λίγη αγάβη… Ιδού λοιπόν, ένα υπέροχο, ζεστό, απολαυστικό, αρωματικό, θρεπτικό και χορταστικό βραδυνό ρόφημα με το πολύτιμο κάλιο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Άλλες σημαντικές ιδιότητες του καλίου είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, αφού τα κανάλια καλίου στον εγκέφαλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση.

Κοιμηθείτε πιο χαλαροί μετά από αυτό το υπέροχο ρόφημα με τα πιο αγνά υλικά!

Υλικά :

1 κούπα αμυγδαλόγαλα
1 ώριμη μπανάνα
1-2 κ.σ. αγάβη
λίγο μοσχοκάρυδο

Βήματα:

1.Ζεστάνετε λίγο το γάλα σας (αν το προτιμάτε κρύο πηγαίνετε στο βήμα 2).

2.Βάλτε στο μπλέντερ το γάλα και τη μπανάνα και λίγο μοσχοκάρυδο και χτυπήστε.

3.Σερβίρετε στο ποτήρι ή την κούπα της επιλογής σας και προσθέστε την αγάβη (1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το πόσο γλυκιά ήταν η μπανάνα και πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημά σας).

4.Πασπαλίστε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω.

Μαρία Καραμπίνι
Μαρία Καραμπίνι
Food blogger , www.gojimary.gr

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά