Δήμητρα Τσερκάκη


Τη σχολή μου την αγάπησα από τη στιγμή που διάβασα τον οδηγό σπουδών. Εκεί έπρεπε να είμαι και πουθενά αλλού. Τι θα έκανα μετά το πτυχίο το είχα αποφασίσει πολύ πριν τελειώσω. Ήθελα να μάθω να φτιάχνω καλλυντικά. Αφορμή ένα φαρμακείο στην Κρήτη με πολλά μικρά αρωματικά μπουκαλάκια και μια ατελείωτη βιβλιοθήκη με όλα όσα μπορούσε κανείς να μάθει για τα αιθέρια έλαια.

Από το Χημικό Θεσσαλονίκης, βρίσκομαι για Μεταπτυχιακό στη Φαρμακευτική Αθηνών και μόλις τελειώνουν όλες οι σπουδές και δεν υπάρχει πια κανένα πλάνο τότε ήταν που η τύχη ήταν με το μέρος μου και το 2013 βρίσκω το Orestis Craft Center όπου και ξεκινώ να κάνω σεμινάρια σαπωνοποιίας. Μετά από λίγο καιρό μου γίνεται και επίσημα πρόταση να δουλέψω στην εταιρία ως Χημικός όπου και βρίσκομαι μέχρι σήμερα, να αναλάβω τα σεμινάρια και να αναπτύξω το Τμήμα Στερεού και Υγρού σαπουνιού.

Το σαπούνι έμελε να γίνει η δύναμη που με πήγε παρακάτω, έψαξα, διάβασα, δοκίμασα και απέτυχα περισσότερες φορές από όσες θυμάμαι για να καταφέρω να δημιουργήσω κάτι πραγματικά καλό.

Με σύμμαχο την αγάπη για τα φυσικά προϊόντα το 2013 μαζί με την καρδιακή φίλη και συνεργάτιδα, Λίλυ Φράγκου δημιουργούμε την μικρή αλλά πετυχημένη σειρά φυσικών καλλυντικών με την επωνυμία «Flower & Wheat Eco Friendly and Biodegradable Cosmetics». Μια σειρά καλλυντικών για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών με έμπνευση από την φύση, οδηγό την επιστήμη και στόχο τη φροντίδα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


 

Εγγραφειτε στο Newsletter

και θα λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα, ενημερώσεις για σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε

Δοκιμάστε ξανά